Kıymalı Enginar Dolması
MALZEMELER(2 KİŞİLİK)
2 adet enginar
150 gr. kıyma
4 yemek kaşığı pirinç
1 adet soğan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı nane, yenibahar
1 çay bardağı zeytinyağı
Karabiber, tuz
HAZIRLANIŞI
Ayıklanmış olan soğanı, domatesi, sarımsağı robotta çekelim. Yıkanmış pirinci, domates ve biber salçasını, kıymayı ekleyerek karıştıralım. Enginarların sapları dik durmalarını sağlayacak şekilde kesildikten sonra yaprakların arasını iyice yıkayalım. İç malzemeyi el yordamı ile yaprakların arasına dolduralım. Tencereye konulan enginarların yarısına gelecek kadar su doldurup, üzerlerine zeytinyağını gezdirelim. 40-50 dakika kadar önce orta ateşte sonra kısık ateşte pişirelim. Daha sonra sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder