Patates İçinde Havuç

MALZEMELER(6 KİŞİLİK)
4 adet patates
2 tane havuç
1 tutam dereotu
4 çorba kaşığı yoğurt
Yarım limon suyu
4-5 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber



HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayın. Kobuklarını soyup karıştırma kabına rendeleyin. Üzerine tuzu, karabiberi, sıvı yağı ve limon suyunu koyup karıştırın. Yumuşak bir kıvam elde edin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tamamını yuvarlayın. İnce doğranmış dereotunu yuvarlak patates toplarına serpip yuvarlayarak yapışmasını sağlayın. Daha sonra patates toplarının içini baş parmağınız yardımıyla oyup çanak şekli verin. Diğer tarafta havucu rendeleyip az yağda 3-4 dakika soteleyip hazırladığınız patateslerin içlerine doldurun. Üzerine yoğurt döküp kırmızı biber de serperek servise hazır hale getirin. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder