MALZEMELER(24 porsiyon)
• 500 gr. un
• 150 ml. süt
• 1 yumurta
• 200 gr. margarin (oda sıcaklığında)
• 8 gr. tuz
• 4 haşlanmış patates
• 100 gr. beyaz peynir
ÜZERİ İÇİN
• 100 gr. galeta unu
HAZIRLANIŞI
Patates ve peyniri çatalla ezerek birbirine karıştırın. Un, süt, yumurta ve margarini iyice yoğurup yumuşak bir hamur hazırlayın. Top şekline getirim 20 dk. dinlendirin. Hamuru tekrar yoğurup 24 adet ceviz büyüklüğünde parçalar yapın. Her bir hamuru avuç içinizde inceltip içine patatesli harcı koyup kapatın. Kapattığınız yer aşağıya gelecek şekilde bir kaba aldığınız galeta ununa batırın fırın tepsisine dizin 180 derecede 60 dakika pişirin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder