MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet yufka
İçi için:
1 adet soğan
1 kg. pazı
1 çorba kaşığı margarin
200 gr. beyaz peynir
Kırmızı biber
Üzerine:
Çörekotu
HAZIRLANIŞI
İki adet yumurta, bir çay bardağı süt, bir çay bardağı zeytinyağı ve iki çorba kaşığı yoğurdu bir kapta çırpın. Hazırladığınız bu karışımdan bir miktar fırın tepsisinin her tarafına sürün. Yufkanın bir tanesini kenarları dışarıda kalacak biçimde tepsiye yerleştirin. Diğer yufkayı parçalayın. Yarısını tepsideki yufkanın üzerine koyup, yumurtalı karışımdan sürün. Bu arada pazıları yıkayıp doğrayın. Margarini eritip küçük küçük doğranmış soğanla pazıları yağda kavurun. Pazılar pişince ocaktan alın. Peynir ve kırmızı biberi ekleyip karıştırın. Yufkanın üzerine pazılı harcı yayın. Kalan parçalanmış yufkaları da yerleştirin. Tekrar yumurtalı karışımdan sürüp, kenarları sarkan yufkayı içe doğru kapayın. Kalan karışımı da üzerine sürün. Çörekotu serpip, 190 dereceli fırında pişirin. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder