Püreli Patlıcan Kebabı

MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
5 adet patlıcan
400 gr. kuşbaşı et
2 adet soğan
3 adet domates
2 adet sivri biber
400 gr. mantar
5 dilim kaşar peyniri
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı zeytinyağı

Püre için:
3 adet patates
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı margarin, tuz



HAZIRLANIŞI
Püre için patatesleri haşlayıp ezelim. Süt, yağ ve tuzu ekleyip karıştırarak püreyi hazırlayalım. Patlıcanların kabuklarını soyalım. Önce boylamasına sonra enlemesine keselim. Yarım saat tuzlu suda bekletip yağda kızartalım. Eti tencereye alıp kısık ateşte yağsız olarak pişirelim. Soğanları doğrayıp zeytinyağında kavuralım. Üzerine ufak doğranmış biber, haşlanmış mantar, küp doğranmış domates ve tuz ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim. Patlıcanlardan iki tanesini fırın tepsisine ortada boşluk kalacak şekilde enlemesine yerleştirelim. Diğer iki patlıcanı yine ortada boşluk kalacak şekilde patlıcanların üzerine boylamasına yerleştirelim. Boşluğa bir kaşık kavrulmuş etten koyalım. Üzerine önce sos sonra bir kaşık püre koyalım. Bütün patlıcanları aynı şekilde hazırlayalım. 250 derece fırında 15-20 dakika pişirelim. Fırından çıkarmadan önce üzerlerine birer dilim kaşar peyniri yerleştirelim. Peynir eriyince, fırından alıp sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder