Tavuklu Kereviz Tarifi

MALZEMELER
• 1 kemiksiz tavuk göğüs eti
• 4 kereviz
• 1 büyük limon
• 1 büyük kuru soğan
• 2 havuç
• 1 patates
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı un
• 1,5 çay bardağı su
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• Yarım demet maydanoz



HAZIRLANIŞI
Kerevizi soyup yıkayın ve küp küp doğrayın, limonun suyunu sıkıp kereviz dilimlerini içinde bekletin. Havuç ve patatesi soyup yıkayın aynı büyüklükte olmasına özen göstererek küp şeklinde doğrayın. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağıyla birlikte biraz soteleyin. Tavuk etini iri şeritler halinde kesip unlayın ve tencereye ekleyin. Biraz soteleyip sırasıyla önce patatesi, havucu ve en son limon suyuyla birlikte kerevizi koyup suyunu ekleyin, yeteri kadar tuzunu serpip tencerenin kapağını kapatıp 40 dakika pişirin. İnce kıyılmış maydanozu serip karıştırın ve kapağını kapatıp 5 dakika dinlendirip servis yapın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder