MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
1 paket yumurtalı spagetti
250 gr. dana kıyma
1 adet soğan
2 çorba kaşığı et suyu
2 su bardağı domates ezmesi
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı bayat ekmek içi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4-5 yaprak taze fesleğen
4-5 yaprak maydanoz
1 çorba kaşığı kaşar rendesi, tuz
HAZIRLANIŞI
Kıyılmış soğanı, bir çorba kaşığı sıvı yağ ve iki çorba kaşığı su ile hafifçe pişirelim. Et suyunda ıslatılmış ve sıkılmış ekmek içi, maydanoz, yumurta ve peyniri karıştıralım. Tuz ve kıymayı ilave edip yoğuralım. Fındık büyüklüğünde köfteler yapalım, ızgarada kızartalım. Domatesi fesleğenle birlikte 10 dakika pişirelim. Tuz, kalan yağ ve köfteleri ekleyip birkaç dakika daha pişirelim. Makarnayı tuzlu suda diri kıvamda haşlayalım. Süzüp domates sosu ve köftelerle karıştıralım. Taze fesleğen ya da nane yapraklarıyla süsleyip servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder