Evde Kolay Kazandibi Tarifleri

MALZEMELER(6 KİŞİLİK)
8 su bardağı süt
4 yemek kaşığı pirinç unu
4 yemek kaşığı mısır nişastası
2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
8 yemek kaşığı pudraşekeri


HAZIRLANIŞI
Bir tepsiye pudraşekeri serpiştirerek, kısık ateşin üzerine oturtun, karıştırarak eritin. Şekerin rengi kahverengiye dönünce, tepsiyi ateşten alın. Süt ve tozşekeri bir tencereye aktarıp, orta ısılı ateşe koyun. Başka bir kasede pirinç unu ve nişasta 2 su bardağı su ilave ederek, iyice karıştırın ve kaynamaya başlayan şekerli süte azar azar ekleyin. Kısık ateşte, muhallebi kıvamını alana dek karıştırmaya devam edin. Vanilyayı da ekledikten sonra 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın ve henüz sıcakken mikser ile 5 dakika çırpın. Tepside karamelize olan şekerin üzerine muhallebiyı boşaltıp, buzdolabına koyun. İyice sertleşinceye kadar bekletip ertesi gün dilimleyin. Bir ıspatula yardımıyla çevirerek rulo yapıp servis yapın. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder