Tavuklu Krep




MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
1 adet tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
5 adet taze mantar
2 çorba kaşığı bezelye
1 tatlı kaşığı un
Yeterince su
mısırözü yağı
Tuz, karabiber
Yeşil soğan yaprakları

Krep için:
3 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
sıvı yağı

Sos için:
2 adet domates
1 tutam fesleğen
zeytinyağı
Tuz, karabiber



MALZEMELER
Tavuk göğsünü küçük parçalar halinde doğrayalım. Tavamızını içine yağı koyup tavuk etlerini ilave edelim. Üzerine soğan ve sarımsağı katalım. Taze mantar koyup kavuralım. Bezelye ve unu ilave edip biraz daha kavuralım. Yeterince, su, tuz, karabiber ilave edelim. Krep harcı için, bir kabın içerisine süt, yumurta, yağ, tuz koyup karıştıralım, üzerine yavaş yavaş un ilave edelim. Teflon tavaya yağı döküp, bir kepçe dolusu krep harcını ilave edelim. Orta hararetli ateşte pişirelim. Pişirdiğimiz kreplere harcımızı paylaştırarak, bohçe şekli verelim. Yeşil soğanları sıcak suyun içerisine batırıp çıkartalım. Kreplerin uçlarını yeşil soğan yapraklarıyla bağlayalım. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip fırın tepsisine alalım. 170 derecede 5 dakika pişirelim. Bu arada domates ve fesleğeni incecik doğrayıp tavada soteleyelim. Tuz, karabiber ilave edip karıştıralım. Servis tabağına kreplerimizi alıp, kenarlarını sosla süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder