Fırında Peynirli Kabak

MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
4 büyük boy kabak
3 yemek kaşığı sıvıyağ
150 gr. yarım yağlı beyaz peynir
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
Yarım demet dereotu
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
Tuz
2 yumurta




HAZIRLANIŞI
Hele kaşar peyniri. Dilerseniz bu yemeğimizin üzerine de bir parça katabilirsiniz, size bağlı. Önce kabakları ayıklayıp soymadan yıkayalım. Dikey olarak ortadan ikiye bölelim ve içlerini boşaltalım. Bir tencereye su, bir yemek kaşığı sıvıyağ ve bir tatlı kaşığı tuz koyalım. Kabakları tencereye koyup harlı ateşin üzerine yerleştirelim. Kaynadıktan 5 dakika sonra kabaklar fazla yumuşamadan, tencereyi ateşten alalım. Kabakları tencereden çıkartıp bir süzgece koyarak beklemeye alalım. Beyaz peynirin üzerine zeytinyağını dökelim ve çatalla iyice ezelim. Yoğurdu ilave edelim. İnce kıyılmış dereotu ve pul biberi ekleyelim. İyice karıştırıp pürüzsüz hale gelmesini sağlayalım. Karışımın içerisine 1 yumurta kırıp iyice yedirelim, krema kıvamına getirelim. Hazırladığımız bu harcı kabakların içlerine dolduralım ve içerisine 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyduğumuz fırın kabına yan yana dizelim. Kabakların üzerine sulandırarak çatalla çırptığımız yumurta sarısını sürelim. Fırın kabını, önceden 200 derecede ısıtılmış fırına koyalım. Kabakların üzeri iyice kızarınca kabı fırından alalım ve servis tabağına aldığımız kabakları, önce dereotu ile süsleyelim, daha sonra servis yapalım. Afiyet olsun.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder