MALZEMELER(6 KİŞİLİK)
5 su bardağı un
1 paket margarin
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
3/4 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
İçi için:
250 gr. kuru incir
1 çorba kaşığı Orkide margarin
Yarım su bardağı ceviziçi
Yarım su bardağı toz şeker
Üzerine: Pudra şekeri
MALZEMELER
Unun ortasını açıp, yumuşamış margarini, yumurtaları, yoğurdu, şekeri ve kabartma tozunu ekleyin. Yoğurduğunuz hamuru kenarda bekletin. İçi için, incirleri küçük küçük doğrayın. Tavada yağı eritip, üzerine incirleri ekleyip 2-3 dakika kavurun. Ardından cevizleri ve şekeri katıp karıştırın. İncirlerin üzerini hafif aşacak şekilde su ekleyip, incirler yumuşayana dek pişirin. Ateşten alıp soğuttuktan sonra hamurdan iri parçalar koparıp yuvarlayın. Hamurların iç kısmını parmağınızla çukurlaştırıp, içine incirli harçtan doldurarak hamurları kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip, 180 dereceli fırında pişirin. Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder