MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
4 adet kabak
Yarım kg. mantar
Yarım kg. domates
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
7-8 sap maydanoz
2 dilim limon
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Kabakları yıkayıp kabuklarını soymadan, ortadan ikiye bölelim. Bir çorba kaşığı tereyağı ve bir su bardağı suyla kabakları pişirelim. Pişen kabakların içini karnıyarık gibi oyalım. Sosunu hazırlamak için mantarları dilimleyip limon dilimleriyle birlikte ve bir çorba kaşığı suda 3 dakika pişirelim. Ayrı bir tencerede yağla birlikte unu kavuralım ve üzerine sütü ekleyelim. İndirmeye yakın hazırladığımız bu sosa pişirdiğimiz mantarları ilave edelim. Mantarla karışmış sosu içi oyulmuş kabaklara pay edip dolduralım. Üzerlerine ince kıyılmış maydanozu serpip sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder