Otlarınızı Nasıl Saklayabilirsiniz

Otlar elbette ki en çok tazeyken güzeldir. Ancak hepimizin bildiği üzere otlar kısa ömürlüdür.
Ve bizler onlardan aylarca mahrum kalmamak için çeşitli yöntemlerle saklarız. Kurutarak, dondurarak, konserve ya da turşu yaparak sakladığımız otları uzun süre kullanabiliriz.

Kurutma işlemini, nemsiz ortamlarda, serin ve gölge yerlerde yapmalıyız. ıyice yıkayıp kuruttuğunuz otları (defne, biberiye, kekik, nane, ıhlamur, adaçayı vs.) temiz bir kağıda ya da beze yayarak kurutabilir ya da küçük demetler halinde bağlayıp baş aşağı asarak daha pratik bir yöntemle de kurutabilirsiniz. Kuruttuğunuz otları cam kavanoz ya da bez torbalarda saklayabilirsiniz.

Otları derin dondurucuda saklamanın da değişik yolları var elbette. Kimilerimiz iyice yıkayıp süzdüğü otu küçük küçük doğrayarak ağzını sıkıca kapadığımız küçük torbalarla derin dondurucuya atmayı tercih ederken, kimimiz de doğradığı sebzeleri kaynar suda birkaç dakika beklettikten sonra poşetlemeyi tercih eder. Ancak kullanma safhasına geldiğinde izlemesi gereken yol aynıdır. Kullanımdan en az 8 saat önce otları dondurucudan çıkarıp buzdolabının alt kısmına almak daha sağlıklıdır.

Konserve yapımı için de söyleyecek birkaç sözüm var elbet. Öncelikle konserveyi koyacağınız kavanozları steril etmeniz gerek. Kavanoza koyduğunuz sebzelerin kapağını sıkıca kapatıp ters çevirerek saklamalısınız.

Uygun sebzeleri uygun şekilde saklayarak sağlıklı tüketebilmeniz dileğiyle...


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder