Pilavlı Tas Kapama

MALZEMELER
•1 kg kuzu kuşbaşı eti
•15-20 adet arpacık soğan (veya 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğan)
•50 gr bitkisel margarin (Oda sıcaklığında yumuşamış olmalı.)
•2 su bardağı pirinç
•1 çay kaşığı tuz, karabiber
•1 çay kaşığı kırmızı pul biber
•8 su bardağı su




YAPILIŞI
2 su bardağı pirinci tuzlu sıcak suda 40-50 dakika bekletin. Yıkayıp süzdüğünüz eti kulpları çelik küçük bir tencereye ya da büyük boy bakır tasa (ya da ısıya dayanıklı bir kaba) koyun.
Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi serpin. Yumuşak margarini de ekleyip iyice karıştırın. Soyulmuş arpacık soğanları bütün olarak ilave ettikten sonra tasınızı büyükçe bir tepsinin ortasına ters çevirerek yerleştirin. Üzerine de ağırlık koyun.
Tepsi ya da tencerenin içine 8 su bardağı su koyup, tuzu atın ve kısık ateşte, en az 1 saat, et iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bir saat sonra, yıkayıp süzdüğünüz pirinci tepsinin ya da tencerenin içindeki suya atın. Yani tasın etrafına yayın. Orta ısılı ateşte, arada sırada karıştırarak pirinci pişirin.
Pirinç piştiğinde ortadaki tencere ya da tası alın. Eti servis tabağının ortasına, pilavı da kenarlara koyarak servise sunun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder