Muhallebi (haytalya) için;
• 1 litre süt
• 5,5 tepeleme çorba kaşığı buğday nişastası
• 1 paket vanilya
şurup için;
• 1 su bardağı pekmez
• 3 su bardağı su
YAPILIŞI
Haytalyayı yapmak için; süt, buğday nişastası ve vanilyayı orta boy bir tencereye koyun. Kısık ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra ocaktan alın. Kenar uzunluğu yaklaşık 25 santim olan kare bir cam kabın içini suyla ıslatın. Pişirdiğiniz su muhallebisini kaba boşaltın. Kaşığın tersiyle üzerini düzeltin ve buzdolabında en az 1 gece bekletin.
Diğer taraftan, şurubu hazırlamak için; pekmez ve suyu geniş, derin bir kapta karıştırın. Buzdolabında iyice donan haytalya muhallebiyi çıkarın. Bıçakla kenar uzunluğu 3 santim olan kareler halinde kesin.
Muhallebi dilimlerini spatula yardımıyla kabından alıp pekmezli suyun içine aktarın. Buzdolabında bekletip, ufak cam kaselerde veya kup bardaklarında servise sunun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder