Avacadonun Müthiş Lezzeti

Ana yurdu orta Amerika olan Avacado, bir süredir Türkiye’de uygun iklim koşullarının sağlandığı bölgelerde yetiştirilmekte.
Salata ve mezelerde bir çok yeşillik, deniz ürünü veya sebze ile uyumlu olan yapısıyla mutfakta sık kullanıma son derece uygun bir malzeme. Restoranlarda son yıllarda kullanımı oldukça yaygınlaşmakta. Oysa ki evinizde de bu meyveyle ilginç lezzetler yakalayabilir, rahatlıkla kullanabilirsiniz. Önemli olan yağlı yapısını göz önünde bulundurmak. Havayla temasında kararabileceği için, soyduktan sonra kullanana kadar üzerinde limon suyu gezdirin. Satın alırken kullanacağınız zaman çok önemli olacaktır. Hemen o gün kullanacaksanız biraz bastırdığınızda yumuşak olanlarını, bir kaç gün sonra kullanacaksanız daha sertlerini alın. Kullanana kadar oda sıcaklığında tutun. Küflenmiş, kararmış bir bölümü ser, bir bölümü yumuşak olanlarını satın almayın.

Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder