MALZEMELER(4 Kişilik)
• 4 tavuk budu
• 1 su bardağı taze bezelye
• 2 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı köri tozu
• 200 ml krema
• 1 tatlı kaşığı kimyon
• Yeteri kadar tuz
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• Ayrıca pişirme torbası
HAZIRLANIŞI
Tavuk butlarını zeytinyağı ile bulayıp biraz tuz ile tatlandırın ve bir saat bekletin.
Tavuk butlarını pişirme torbasına alıp torbayı bir kaç yerinden delin ve 200 derecede 30 dakika fırında pişirin. Tavuk butlarının pişerken saldığı suyunu dikkatlice bir sos tenceresine aktarın. İçine kimyon, köri ve kremayı koyup gerekiyorsa biraz tuz ilave edin. Kısık ateşte biraz kıvam alana kadar pişirin. Bu arada taze bezelyeleri kaynar suda 5 dakika kadar haşlayın. Tavuk butlarını fırında biraz temiz bir fırın kabına alıp 180 derecede 10 dakika daha üzeri kızana kadar ızgara bölümünde pişirin. Servis tabakları alıp bezelyeleri etrafına serpiştirin ve sosu üzerine paylaştırıp servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder