MALZEMELER
• 1 avacado
• 1 limon suyu
• 150 gram karides
• Bir tutam frenk soğanı veya bir iki sap taze soğan
• Bir demet roka
• Yarım çay kaşığı kişniş
• Yeteri kadar tuz ve zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Karideslerin kabuklarını soyup kaynar suda büyüklüğüne göre 5 ile 8 dakika arası haşlayın. Rokayı yıkayıp suyunu süzün. Avacadonun kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve yarım limon suyuyla bir kaba alın. Başka bir kapta zeytinyağı, geri kalan limonun suyu, kişniş ve incecik kesilmiş frenk soğanı ile karidesi harmanlayın. Rokayı bir salata tabağına yayıp üzerine karidesi ve avacadoyu serpiştirin, arzu ederseniz biraz tuz serpip servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder