Havuçlu Semizotu Salatası Tarifi

MALZEMELER
• 2 havuç
• Yarım demet semizotu
• Yarım limon suyu
• 1 yemek kaşığı yoğurt
• 1 yemek kaşığı mayonez
• 1 yemek kaşığı kadar ceviz
• 1 tatlı kaşığı kadar kuru üzüm
• 1 portakal


HAZIRLANIŞI
Kuru üzüm ve cevizi yıkayıp su dolu bir kapta yaklaşık yarım saat bekletin. Portakalı soyup keskin bir bıçakla incecik dilimleyin. Semizotunu yıkayıp yapraklarını ayırın ve havucu temizleyip rendeleyin. Mayonez, yoğurt ve limonu derin bir kapta iyice çırpın. Semizotu, portakal dilimleri, havuç, suyunu süzdüğünüz ceviz ve kuru üzümü bir kapta iyice harmanlayıp servis tabağına alın ve üzerine sos döküp servis yapın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder