Kimyonlu Fırında Kuzu Budu

MALZEMELER
• 1 kuzu budu
• 2 çay bardağı kadar zeytinyağı
• 1 çay kaşığı kimyon
• 2 çay kaşığı kuru kekik
• 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için
• 2 su bardağı tavuk suyu
• 2 tatlı kaşığı nişasta
• 1 kesme şeker
• 1 yemek kaşığı beyaz şarap
• 100 litre krema
• 1 tatlı kaşığı zencefil tozu


HAZIRLANIŞI
Kuzu budunu tüm baharat ve zeytinyağı ile iyice ovalayıp şeffaf folyaya sarın ve bir gece buzdolabında bekletin. Dinlenmiş eti folyodan sıyırıp 120 derecede ısıtılmış fırında 3 saat pişirin. Bu arada sos malzemesini için şarabı ısınmış sos tenceresine koyun ve orta ateşte bir kaç dakika alkolünün buharlaşarak uçmasını sağlayın daha sonra tüm malzemeleri ekleyip bir tencereye koyup süre karıştırıp kıvam aldırın. Kıvam alan sosu fırındaki kuzu budunun üzerinde gezdirin. Fırının ayarını 200 dereceye getirin ve 10 dakika da bir üzerine bu sosu gezdirerek yaklaşık 40 dakika daha pişirip keskin bir bıçakla dilimleyerek salata yanında servis yapın.

Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder