Levrek Izgara Tarifleri

MALZEMELER
• 4 levrek fileto (iki levrekten)
• 100 gram taze fasulye
• 100 gram brokoli
• 100 gram bezelye
• yeteri kadar tuz
• 2 diş sarımsak
• Çeyrek limon suyu
• 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
• 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
• Bir tutam dereotu
• Bir tutam maydanoz
• Taze çekilmiş karabiber


HAZIRLANIŞI
Brokoli, fasulye ve bezelyeyi temizleyip kaynar ve biraz tuz atılmış suda diri olacak şekilde haşlayıp hemen soğuk suda şoklayın. Suyunu süzüp bir kapta toz şeker, dövülmüş sarımsak, sirke, limon suyu ve zeytinyağı ile harmanlayın. Levrek filetolarını yıkayıp karabiber, zeytinyağı, incecik kıyılmış maydanoz ve dereotuyla iyice bulayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip fırının ızgarasında 20 dakika 200 derecede üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin, sebzelerle birlikte servis yapın.



Alıntıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder