Mısır Unu Ekmeği Tarifi

MALZEME LİSTESİ
* 2 su bardağı mısır unu (Fırınlanmış mısır unu kullanmanızı tavsiye ederim.)
* 2 su bardağı buğday unu
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 2 paket kabartma tozu
* 1 su bardağı yoğurt
* 2 tatlı kaşığı tozşeker
* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı sıvıyağ (Mısırözü yağı kullanmanızı tavsiye ederim.)
* Ayrıca ekstra ılık su eklenecek


YAPILIŞI
Mısır unu, buğday unu, tuz ve kabartma tozlarını derin bir kaba koyup elinizle iyice karıştırın. Tozşekeri ekleyip tekrar karıştırın.
Diğer taraftan, yumurtaları ayrı bir derin kaba kırın. Yumurtaları bir taraftan mikserin yüksek devriyle çırparken bir taraftan da sıvıyağı ve yoğurdu ilave edip 1 dakika kadar çırpın.
Hazırladığınız yumurtalı karışımı unlu karışımın üzerine aktararak kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Kek hamuru gibi akıcı ve pürüzsüz bir hamur elde etmeniz gerekir. Bu aşamada keke azar azar ılık su ekleyin. Kek hamuru koyu muhallebi, boza kıvamında olmalı.
Diğer taraftan, 30 santim çapında veya dikdörtgen borcamı sıvıyağla iyice yağlayın. isterseniz aynı ölçülerde kare ya da dikdörtgen bir kalıp da kullanabilirsiniz. Mısır unlu hamuru yağlanmış kalıba aktarın. Üzerini 2 kaşık sıvıyağa batırdığınız kaşıkla düzeltin.
Keki, 5 dakika önceden ısıtıp 175 derece alt-üst konuma ayarladığınız fırında 40-45 dakika, kabarıp üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirin. Çıkarıp soğumasını bekledikten sonra dilimleyerek servise sunun. Bol haşhaş, susam da ekleyebilirsiniz.
Not: isterseniz bu keke 1 demet dereotu, 100-150 gr ufalanmış beyaz peynir ekleyerek farklı tatlar elde edebilirsiniz.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder