Hindistancevizli Muzlu Pasta

MALZEMELER
• 1 kilo süt
• 1 su bardağı toz şeker
• 3 yemek kaşığı un
• 100 gram tereyağı
• 2 yumurta sarısı
• 2 adet muz
• Bol miktarda hindistan cevizi
• 1 hazır pandispanya
• Pandispanyayı ıslatmak için az miktarda süt
• 1 paket vanilya tozu



MALZEMELER
Süt, vanilya tozu, un ve şekeri bir tencerede ocağa alın. Karıştırarak muhallebi kıvamına getirin. İki yumurta sarısını ekleyip krema kıvamına gelene kadar hızla çırparak karıştırıp ocaktan alın. Hazır pandispanyanın kenarlarını kesip dikdörtgen şeklinde iki parça hazırlayın. Her birinin iç yüzünü süt ile biraz ıslatın. Hindistan cevizi tozunu uzunca bir kağıt havlunun üzerine yayın ve pandispanyanın ıslattığınız yüzünü iyice bulayın. Hindistancevizi bulanan tarafı altta kalacak şekilde servis tabağına alıp diğer yüzünü de sütle ıslatın ve kremanın yarısını düzgünce sürün. Muzları boydan ikiye kesip düzgünce üzerine yerleştirin. Diğer pandispanya hamurunun ıslanmış yüzeyini muzların üzerine kapatın. Kalan muhallebiyi üzerinde gezdirip üz bir sapatula ile düzeltip bolca hindistancevizi tozu serpin. Buzdolabında 2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
Not: Pandispanyadan artan parçaları blenderda toz haline getirip bir kavanozda buzdolabında saklayın. Puding veya benzer tatlılarda kullanabilirsiniz.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder