Karışık Sebze Kavurması Tarifi

MALZEMELER
• 1 patlıcan
• 1 kırmızı biber
• 1 yeşil biber
• 5-6 mantar
• 1 kuru soğan
• 1 çay fincanı zeytinyağı
• Yeteri kadar tuz
• Yarım çay kaşığı kadar kırmızı toz biber
• 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
• Bir tutam taze kekik


MALZEMELER
Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Tüm sebzeleri yıkayıp minik müpler halinde doğrayın. Yanmaz tabanlı derin bir tavaya zeytinyağını koyup ısıtın ve önce kuru soğanı soteleyip ardından patlıcan ve biberleri ekleyin. En son mantarı ekleyip kavurun. Tuzunu ekleyip servis tabağına alın üzerine her iki yoğurdu çırpıp üzerine yavaşça gezdirip taze kekik serpiştirin ve servis yapın.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder