Patlıcanlı Tavuk Tarifi

MALZEMELER
• 4 patlıcan
• 8 parça tavuk fileto beyaz eti
• 2 domates
• 1 yemek kaşığı kadar tereyağı
• 6 sivri biber
• 4 diş sarımsak
• Yeteri kadar tuz ve kuru kekik
• Bir yemek kaşığı kadar sıvıyağ



MALZEMELER
Patlıcanları yıkayıp üzerine bıçak ucuyla delik açın ve közleyip kabuklarını soyun. Biraz tuz serpip tereyağıyla birlikte çatalla ezin. Domateslerin kabuklarını soyup yemeklik doğrayın. Biberleri ince kesin. Sarımsakların kabuklarını soyup dilimleyin. Sıvıyağı bir tavaya alıp tavukları yüksek ateşte alt üst 2’şer dakika kızartın. Ocağın altını kısıp önce biberleri ve sarımsakları ardından domatesi ekleyip tuzunu ve kekiğini ekleyin. Yaklaşık yarım saat kapağını kapatarak pişirin. Patlıcan püresini tabaklara bölüştürüp üzerine ikişer tavuk filetosu koyup servis yapın


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder