MALZEMELER
• 1 litre süt
• 1 kahve fincanı pirinç unu
• Yarım su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı çilek
• 2 yemek kaşığı pudra şekeri
MALZEMELER
Süt, şeker ve pirinç ununu bir tencereye koyup ateşe alın. Karıştırarak ısınana ve kıvam alana kadar ateşte tutup alın. Hızla karıştırıp kaselere paylaştırın. Soğuduktan sonra çileklerin saplarını çıkartıp yıkayın ve pudra şekeri ile blenderdan geçirin. Soğuyan muhallebilerin üzerine paylaştırıp servis yapın.
• Not: Eğer hemen servis yapmayacaksanız, çilek püresini servis zamanına kadar buzdolabında tutun ve tatlıların üzerine servisten önce koyun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder