MALZEMELER
• 300 gram un
• 50 gram pirinç nişasta
• 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
• 1 limonun kabuğu
• 1 yumurta
• 1 paket paket kabartna tozu
• yeteri kadar dondurulmuş vişne
MALZEMELER
Şekerle yağı karıştırıp, limon kabuğu rendesini ve yumurtayı ekleyin. Bir kapta un, nişasta ve kabartma tozunu karıştırıp diğer malzemelerle iyice yoğurun. Folyoya sarıp buzdolabında 2-3 saat bekletin. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Dolaptan hamurunuzu çıkartıp, ceviz iriliğinde yuvarlaklak yapıp, tam ortasını parmak ucunuzla içeriye doğru bastırın. Bu oyuklara birer vişne tanesi yerleştirin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın, 45 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder