MALZEMELER
• 8 minik tart
• 1 bardak un
• Üçte 1 bardak sıvıyağ
• Biraz tuz
Dolgu İçİn
• 200 gram beyaz peynir
• 1 yumurta
• 1 tutam maydanoz ve dereotu
• 100 gram kaşar peyniri rendesi
MALZEMELER
Un, yağ ve tuzu yoğurarak orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin. Strece sarıp dolapta 15 dakika dinlendirin. Küçük tart kalıplarınızı yağlayıp, hamuru incecik açın ve kalıplarınızdan 2 parmak daha geniş çapta 8 adet daireler kesin. Kalıplara dikkaltice yerleştirip, kenarından taşanları kesip alın. 200 derecede ısınmış fırında 15 dakika pişirin. Beyaz peynir, kaşar peyniri, yumurta, ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu karıştırıp pişer tartlarınıza 1-2 yemek kaşığı doldurun. Tüm hamurların üzerine aynı işlemi yapıp, 180 derecedeki fırında 30 dakika daha pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder