Ballı Börek (Kuru Yufka Böreği) Tarifi

6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişma süresi: 35 dakika

MALZEMELER
* 8 adet kuru yufka
* 150 gr. tereyağı veya margarin
Harcı için;
* 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz içi
* 1,5 su bardağı tozşeker

YAPILIŞI
Temiz sofra bezi veya bir yaygı üzerine kuru yufkalar tek tek serilir. Bir kâseyle soğuk su alınıp kuru yufkaların üzerlerine, parmak uçlarıyla hafifçe serpilir. Bu arada orta büyüklükte, 30 cm. çapındaki bir tepsi yağlanır, yumuşayan yufkalardan biri tepsiye yayılır.
Diğer tarafta bir tavada yağ eritilir. Dört yufkanın her birinin arasına 2-3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı veya margarin gezdirilerek üst üste konulur. Dört yufkanın üzerine bir tasın içinde karıştırılan şekerli cevizli harcın tümü serilir.
Kalan dört yufka da araları tek tek yağlanarak üst üste dizilir. Böylece kuru yufkalı ballı börek hazır olur.
Böreği pişirmek için, tepsi ocağın üzerine yerleştirilir ve çevrile çevrile bir yüzü iyice kızartılır. Sonra başka bir büyük tepsi veya tabak yardımıyla böreğin diğer yüzü çevrilir. Ama tepsinin dibi yine hafifçe yağlanır.
Kızaran börek, ılıkken servis edilir. Arzu edilirse ballı börek 175 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirilerek de hazırlanabilir.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder