Mamzana-Patlıcan Ezmesi Tarifi

MALZEMELER
6-8 adet orta boy bostan patlıcanı
4 adet orta boy domates
5 adet yeşil sivribiber
1 tatlı kaşığı tuz, kırmızı pul biber
5-6 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
2-3 dal taze yeşil soğan
½ demet maydanoz



YAPILIŞI
Patlıcan ve biber-leri fırında, kömür ateşinde ya da ocağın üzerinde çevirerek közleyin. Patlıcanların kabuğunu, biberlerin de zarını soyup akan suyun altında yıkayın. Elinizle sıkarak suyunu süzün. Patlıcan ve biberleri ince ince doğrayıp derin bir kaba aktarın.
Diğer taraftan, kabuğunu soyduğunuz domatesleri tavla zarı formunda doğrayarak patlıcanlı karışıma ekleyin. İncecik kıydığınız maydanoz ve taze soğanı da ekleyip karıştırın. Sarımsakları tuzla dövüp zeytinyağıyla birlikte salataya ilave edin. Tuz ve pul biberi serpiştirip iyice karıştırın. Varsa taze nane yapraklarını da incecik kıyarak katın.
İsterseniz üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servise sunun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder