Patatesli Milföy Tarifi

MALZEMELER
• 1 adet milföy hamuru (büyük tek parça rulo olarak satılanlardan)
• 10 dilim hindi füme veya sucuk
• 2 yumurta
• 4 adet patates
• 1 su bardağı ince doğranmış chedar veya kaşar peyniri
• Yarım demet dereotu veya maydanoz
• 3-4 yemek kaşığı krema
• 1 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayıp 1 cm kalınlığında dilimleyin. Isıya dayanıklı kare veya dikdörtgen bir kaba yanyana yerleştirin. 2 yumurtayı çırpın içine kremayı ilave edin. Patateslerin üzerine dökün. İnce kıyılmış otu, hindi füme dilimlerini ve peyniri güzelce yayın. Milföyü düzgünce üzerine serip kenarındaki fazlalıkları kesip arzu ederseniz üzerine şerit halinde ekleyebilirsiniz. Eğer kare milföyleriniz varsa herbirini ortada uçları birleşecek şekilde tepsiye güzelce dizin. Üzerine su ile çırpılmış yumurta sarısını sürüp 180 derecede üzeri kızarana kadar 20 dakika pişirin.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder