Tarihi 1400'lü yıllara dayanan bir ekmek olan brioche, hem tatlı hem de tuzlu olarak üretiliyor. Bol tereyağı ve yumurta içeren brioche'un tatlı çeşidi pastaya benziyor.
Hani, Kraliçe Marie-Antoinette'in “ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler” sözü var ya, orada bahsedilen pasta brioche'dur.
Fransızlar'ın diğer bir ekmeği de epidir. Epi, Fransızlar'ın piknik ekmeği olarak da nitelenebilir.
Buğday başağı şeklinde olan epinin yapımında ekmek hamuru yoğrulur, mayalanır ve parçalanır.
Parçalar buğday başağı şekli aldıktan sonra altlı üstlü sıralanır.
Bu parçalar bir süre sonra birbirine yapışır. Tek parça olarak pişirilir.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder