Hamsili Enginar Dolması Tarifi

MALZEMELER
• 4 dolmalık hazırlanmış enginar
• Yarım kilo kılçıkları ayıklanmış hamsi balığı
• 1 büyük kuru soğan
• Yarım su bardağı bezelye
• 1 orta boy patates
• 1 orta boy havuç
• 1 küp kesme şeker
• 1 avuç dolmalık biber
• Karabiber, Tuz
• Yarım limon suyu
• Dörtte bir su bardağı pirinç
• Sıvıyağ



HAZIRLANIŞI
Enginarları dolmalık olarak ayıklattırıp limonlu tuzlu suda bekletin. Patates, havucu küçük kare şeklinde doğrayıp bezelye ile birlikte biraz tuz ve şekerle az suda 20 dk. kadar haşlayıp süzün.
Bu arada kuru soğanı yemeklik doğlayıp az sıvıyağda soteleyin. Pirinçleri yıkayıp süzgece alın. Dolmalık fıstıkları soğanların üzerine atıp kavurmaya devam edin. Pirinçleri ekleyin. En son haşlanmış sebzeleri ekleyip ocağın altını kapatın tüm malzemeyi iyice harmanlayın. Balıkları birer cm uzunluğunda kesin ve malzemeye ekleyin. Enginarların içini bu malzeme ile doldurup üzerine sıvıyağı gezdirin 1 çay bardağı su ilave edip kısık ateşte 40 dakika pişirin. Kapağını açmadan 10 dakika dinlendirip ılık veya soğuk olarak servis yapın.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder