MALZEMELER(8-10 KİŞİLİK)
• 1.5 su bardağı köftelik bulgur
• 1.5 su bardağı ılık su
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• 1 çorba kaşığı biber salçası
• 1 adet kabuğu soyulmuş domates
• 2 adet sivri yeşil biber
• Yarım limon suyu
• 1 yemek kaşığı nar ekşisi
• Yarım çay kaşığı kuru nane
• Yarım çay kaşığı pul biber (arzu ederseniz acı olabilir)
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Yarım su bardağı zeytinyağı
• 6 adet taze soğan ince kıyılmış
• Servis için bol yeşillik
HAZIRLANIŞI
Bulguru yıkayıp bir kaba alın, üzerine ılık suyu ilave edip iyice çekene kadar bekletin. Limon suyu, nar ekşisi, salça, nane, pul biber, tuz ve yağı ekleyip karıştırın. Son olarak incecik kıyılmış taze biber, domates ve taze soğanı ekleyip malzemeleri dikkatlice harmanlayın. Bol yeşilliğin yanında derin bir servis kabında ikram edin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder