Zeytinyağlı Kabak Tarifi

MALZEMELER
• 1 kilo kabak
• 2 domates
• 6 diş sarmısak
• 2-3 sivri biber(arzu ederseniz)
• 1 kahve fincanı pirinç
• Yeteri kadar zeytinyağı
• Yeteri kadar tuz
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 çay bardağı duru su


HAZIRLANIŞI
Kabakları yıkayıp, dilimleyin ve tuzlu suya atın. 10-15 dakika sonra kağıt havluya çıkartıp kurulayın. Bu arada domatesleri yemeklik doğrayıp biberi küp küp doğrayın. Yine yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında az soteleyin ve üzerine biber, kabak ve domatesleri sırasıyla koyun. Üzerine yıkayıp süzülen pirinci, toz şeker ve tuzu serpip suyunu ekleyin kapağını kapatıp kısık ateşte 40 dakika pişirin.

Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder