MALZEMELER
• 4 hazır yufka
• 400 gram yağsız kıyma
• 1 kuru soğan
• Yarım demet maydanoz
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 şişe maden sodası
• 1 çay bardağı süt
• 300 gram kaymaksız yoğurt
• 3 domates
• Yeteri kadar tuz, Karabiber
• Yeterli miktarda su ve sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Soğanı yemeklik doğrayıp bir tavada biraz yağ ile kavurun ve kıyayı ilave edin. Kıymayı yeteri kadar kavurup tuzunu ve karabiberini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Maydanozu iyice yıkayıp incecik kıyın ve koyma ile karıştırın. Derin bir fırın tepsisini yağlayıp hazırlayın. Yufkaları tam ortadan ikiye kesin. Bir tanesini alıp üzerine biraz su ve sıvı yağ serpiştirin. Yufkanın geniş olan ucuna kıymalı harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Tepsinin tam ortasından spiral yaparak yufkayı bir ucundan kendi etrafında döndürün. Tüm yufkalara aynı işlemi yapıp tüm tepsiyi doldurun. Birer çay bardağı süt ve zeytinyağını karıştırıp üzerine dökün. Bir şişe sodayı açıp üzerine ekleyip. Bir kenarıda tüm sosu emmesi için yaklaşık 20 dakika bekletin. Bu arada fırını 180 dereceye getirip ısıtın. Sıcak fırına böreği koyup üzeri kızarana kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Bu arada domatesin kabuklarını soyup yemeklik doğrayın ve biraz yağ ile soteleyin. Yoğurdu yeteri kadar tuz ile çırpın. Fırından çıkan böreği 5 dakika dinlendirip üzerine yoğurudu ve sosu ekleyin. Sıcak olarak veya ılık olarak servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder