Dövmeç Hazırlanışı

HAZIRLANIŞI
• 6 adet haşlanmış yumurta
• 6-7 adet taze yeşil soğan
• Varsa 1-2 adet orta boy haşlanmış patates
• 2 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber

Sos için;
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• ½ limonun suyu

YAPILIŞI:
Haşlanmış yumurtaları soyup kuşbaşı et formunda doğrayın ve derin bir kaba koyun. Soğanları ayıklayıp incecik dilimleyerek ilave edin.
Varsa haşlamış patatesleri de küp doğrayıp katın. Tuz ve pul biberi serpiştirip iyice karıştırın.
Sosu hazırlamak için zeytinyağı ve limon suyunu bir kasede çırpın. Sosu salatanın üzerine gezdirip karıştırarak servise sunun.

Not: Özellikle gözlemeyle birlikte yenir.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder