MALZEMELER
500 gr köftelik kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
3 dilim bayat ekmek(tost ekmeği de kullanılabilir)
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı tuz, karabiber
½ çay kaşığı kimyon, yenibahar
İç harcı için;
2 adet ince uzun orta boy havuç
1 su bardağı konserve bezelye
3-4 adet yumurta
YAPILIŞI
Kıyma, rendelenmiş soğan ve yumurta derin bir kaba aktarılır. Üzerine bayat ekmek içi ufalanıp tuz, karabiber, kimyon ve yenibahar serpilir. 4-5 dakika, tüm malzemeler iyice karışıncaya kadar sıkıca yoğrulur. Sonra da üzeri kapatılarak buzdolabında 1 saat bekletilir.
Diğer taraftan, havuçların kabukları kazınıp tuzlu kaynar suda 5-6 dakika kadar haşlanır. Süzülür ve soğuması beklenir. Soğuyan havuçlar uzunlamasına dörde bölünür. Yumurtalar katılaşıncaya kadar haşlanır. Süzülüp kabukları soyulur ve bütün olarak bir kenarda bekletilir. Mutfak tezgahına alüminyum folyo serilip zeytinyağı, fırça yardımıyla folyonun üzerine sürülür. Üzerine galeta unu serpiştirilir.
Buzdolabında bekleyen köfte harcı, kalınlığı bir santim olacak şekilde folyo üzerine yayılır. Bezelyeler ve dilimlenmiş havuçlar etin ortasına uzunlamasına koyulup bütün haldeki yumurtalar da aralarına yerleştirilir.
Et, iki uzun kenarından üstte toplanıp rulo haline getirilir ve folyoya sarılıp paketlenir, yağlanmış tepsiye yerleştirilir. 175 dereceye ve alt-üst konuma ayarlı fırında, 40-45 dakika pişirilir. Folyo üzerinden sıyrılıp çıkarılır ve rulo köftenin ılınması beklenir. Köfte iki parmak eninde dilimlenerek servise sunulur.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder