MALZEMELER
• 1 çay kaşığı zeytinyağ
• 3 su bardağı un
• 1 su bardağı su
• 1 tatı kaşığı kuru maya biraz tuz
• 1 yemek kaşığı kepek
SOSU İÇİN
• 6 dilim ev yapımı kepek ekmeği
• Mayonez
• 6 dilim findi füme
• 2 adet taze soğan
• Karabiber ,fesleğen
HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeyi iyice yoğurup 1 saat dinlendirin. Ekmek şekli verip yanmaz kağıdın üzerinde üstünü yüksek bir kap ile örtüp yarım saat daha dinlendirip 230 derecedeki fırında 20 dakika pişirip alttan hava alabileceği tel bir ızgarada soğumasını bekleyin. Ekmeği sıcakken kesmemek gerekir. Sosu hazırlamak için mayoneze taze karabiber çekip iyice karıştırın. Her bir dilimin üzerine ince bir tabaka olarak sürün. Üzerine incecik kıyılmış taze soğanları serpip, hindi fümeleri yerleştirin. Fesleğen yapraklarını ekleyip servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder