Vişneli Kurabiyeler Tarifi

MALZEMELER (35-40 porsiyon)
• 300 gr un
• 50 gr pirinç nişasta
• 200 gr margarin
• 1 limon kabuğu
• 1 kahve fincanı süt
• 35-40 vişne
• 2 yumurta sarısı
• 1 paket kabartna tozu
ÜZERİ İÇİN
• 1 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi
• 1 yemek kaşığı toz şeker



HAZIRLANIŞI
Şekerle yağı karıştırıp, limon kabuğu rendesini ve sütü katın. Yumurta sarılarını ekleyin. Bir kapta un, nişasta ve kabartma tozunu karıştırıp diğer malzemelerle iyice yoğurun. Üzerini kapatıp buzdolabında 2-3 saat bekletin. Fırınını 180 dereceye ayarlayın. Dolaptan hamuru çıkartıp, ceviz iriliğinde yuvarlaklak yapı. Tam ortalarına çekirdeksiz vişne tanelerini batırarak yerleştirin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın, üzeri pembeleşene kadar pişirin. Sıcakken üzerine hindistanevizi ve şekeri karıştırarak serpip soğuyunca servis yapın.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder