Yoğurtlu Adana Kebabı Yapılışı

MALZEMELER
• 1 su bardağı ince bulgur
• 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
• 3 yemek kaşığı un
• 1 tatlı kaşığı kimyon
• 1 tatlı kaşığı pul biber
• 1 adet yumurta
• yeteri kadar tuz
Servis için
• 2 diş sarımsak
• 1 su bardağı süzme yoğurt
• 100 gram tereyağı
• 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
• 1 tatlı kaşığı sumak
• 1 yemek kaşığı kuru nane



HAZIRLANIŞI
Bugün Adana mutfağından lezzetli bir mönümüz var... Sanırım kavurucu sıcaklarda tatlı niyetine buz gibi “bici bici” de bu yemeğin üzerine harika olacak!
Bulguru tuz ve baharatlarla üzerine salça ekleyip 1 su bardağı kaynar su içinde bekletin. Un ve yumurtayı ekleyip hamur gibi yoğurun. İnce uzun köfteler hazırlayın. Derin bir tencerede bol su kaynatıp içine biraz tuz atın ve köftelerin dağılmamasına dikkat ederek 5 dakika kadar her birini kaynatarak pişirin. Kevgir ile bir tabağa alın. Sarımsağı ezip yoğurun, tuz ile çırpın. Bir tabağa yoğurdu taban olarak düz bir şekilde hazırlayın ve üzerine köfteleri yerleştirip tereyağını nane ve toz biberle eritip üzerinde gezdirin. Sumak ilave edip hemen servis yapın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder