MALZEMELER
• 2 kuru soğan
• 1 su bardağı dövme
• 8 su bardağı tavuk suyu
• 2 kırmızı tatlı biber
• 1 çay bardağı mercimek
• 1 çay bardağı haşlanmış nohut
• 1 yemek kaşığı kırmızıbiber
• 1 yemek kaşığı tarhun
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• Yeterince tuz
HAZIRLANIŞI
Dövmeyi bir gece önce suya koyup bekletin. Suyunu süzüp üzerini iki parmak geçecek su ile haşlayın. Suyu azalınca tavuk suyunu ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Bu arada kırmızı biberi haşlayıp kabuklarını soyun ve küçük parçalara kesin. Kuru soğanı halka halka doğrayın. Haşlanan dövmenin üzerine mercimek ve soğanı ekleyin ve tüm malzeme iyice haşlanınca biberi ekleyin yeterince tuz serpin. Bir başka kapta tereyağını eritip tarhunu biraz kavurun kırmızı biber atıp iyice karıştırın ve çorbaya ekleyin bir kaç dakika karıştırıp sıcak olarak servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder