MALZEMELER
• 4 tavuk fileto (beyaz eti)
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 tatlı kaşığı kuru kekik
• 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
• 1 fincan üzüm sirkesi
• 3-4 adet yeşil dolmalık biber
• 1 tatlı kaşığı pirinç nişastası
• Yarım su bardağı tavuk suyu
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Tavuk filetolarını küçük parçalar halinde doğrayın. Soğanı ve biberi temizleyip küp şeklinde doğrayın. Geniş bir teflon tavayı ocağa alın ısınınca yağı ekleyip tavukları soteleyin, yeşil biberi ekleyin biraz soteleyin ve tavuk suyunu ekleyip kaynatın. Karabiber, sirke, gerekiyorsa tuz ve baharatları ekleyin. Küçük bir kapta nişastayı suyla inceltip yavaşça yemeğe ekleyin. 5 dakika daha ateşte tutup, sıcak olarak servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder