MALZEMELER
• 1 kilo kuzu eti
• 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
• 1 kase pilavlık bulgur
• 1 kase firik buğdayı
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Kuzu etini yıkayıp üzerini geçecek kadar suyla iyice yumuşayana kadar haşlayın ve tuzunu serpin. Etleri süzgeçle alıp ayrı bir kaba alın ve et suyuna haşlanmış nohutu salçaları ekleyip kaynatın. Firik ve bulguru karıştırıp içine ekleyin ve kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye devam edin. Bu arada haşlanmış etleri tereyağında biraz kavurun. Tenceredeki pilav pişince içine etleri ekleyip karıştırın ve servis tabağına aktarıp sıcak olarak servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder