MALZEMELER
• (4-5 kişilik)
• 1 kg süt
• 1 çay bardağı irmik
• 1 su bardağı şeker
• 1 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için
• 8 incir
• 1 su bardağı süt
• 1 çay bardağı ceviz
HAZIRLANIŞI
Önce incirleri yıkayıp küçük parçalar halinde kesip sütle birlikte bir sos tenceresine alın. Kısık ateşte sük yarı yarıya azalana kadar pişirip içine cevizleri ekleyin ve tüm malzemeyi blenderdan geçirin. Başka bir tencerede muhallebi malzemelerinin tümünü karıştırıp muhallebi kıvamına getirerek kısık ateşte pişirin. Muhallebi kaplarına 2 parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırın. Soğuduktan sonra üzerine birer yemek kaşığı incir sosundan döküp en az 1 saat buzdolabında bekletin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder