Kıymalı Taze Patlıcan Dolması Yapılışı

MALZEMELER
• 3 patlıcan
• 200 gram kıyma
• 1 çay bardağı pirinç
• 2 kuru soğan
• Çeyrek demet maydanoz
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• 1 domates rendesi
• 2 domates
• 1 yemek kaşığı sumak
• Yarım çay kaşığı karabiber
• Yeteri kadar tuz
• Ayrıca 1 yemek kaşığı kadar tereyağı



HAZIRLANIŞI
Patlıcanları ikiye bölüp içlerini çıkartın ve dolmalık olarak hazırlayıp bir süzgece alın içine biraz tuz serpin. Diğer tüm malzemeyi (salça ve domates rendesi hariç) yıkayıp ince ince kıydığınız maydanoz ve soğanla iyice harmanlayın. Yeteri kadar tuz ilave edin. Patlıcanların içine doldurun ve derin bir tencereye diklemesine yanyana dizin. Salçayı ve domates rendesini 1 su bardağı su ve biraz tuzla karıştırıp üzerine dökün, yaklaşık 45 dakika kısık ateşte pişirin.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder