MALZEMELER
• 1 çay bardağı nohut (haşlanmış)
• 1 su bardağı yeşil mercimek
• 1 çay bardağı buğday
• 1 demet roka
• yarım demet dereotu
• 2 yemek kaşığı balsemik
• sirke
• 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
• Yeteri kadar tuz
• 1 kahve fincanı kadar zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Yeşil mercimeği iyice yıkayıp bol suda haşlayıp süzün. Aynı işlemi buğday içinde yapın. Bir kapta tüm tahılları sirke ve biraz tuz ile harmanlayın. Roka yapraklarını iyice yıkayıp süzün ve iri parçacıklar halinde servis tabağının tabanına döşeyin. Dereotunu da yıkayıp süzün ve ince olarak kıyın. Rokanın üzerine tahılları serpiştirip üzerine dereotunu ekleyin. Balsemik sirke, zeytinyağı gerekiyorsa biraz daha tuz serpip servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder