Baharatlı Kuzu Kaburga Tarifi

MALZEMELER
• 1 kilo kuzu kaburga
• 1 tatlı kaşğı kimyon
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı köri
• 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
• 1 çay kaşığı kekik
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 yemek kaşığı nar ekşisi
• Yarım demet dereotu
• 2 yemek kaşığı sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
Kuzu kaburga kemiklerini beşer parçaya ayırın. Soğuk suyun altında yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Bir kapta diğer tüm malzemeyle iyice ovun. 12 saat buzdolabında dinlendirin. Yanmaz tabanlı bir tencereye aktarıp ocağa alın. Tencere ısındıktan sonra ocağı iyice kısıp yaklaşık 4 saat ara sıra çevirerek pişirip servis yapın.

Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder