MALZEMELER(4 PORSİYON)
• 4 kuzu incik
• 11-15 kestane
• 2 dilim balkabağı
• 2 diş sarımsak
• 3-4 pırasa
• Bir tutam rezene
• Bir tutam anason
• Bir tutam karabiber
• 1 su bardağı et veya tavuk suyu
• 1 su bardağı su
• Bir tutam zencefil tozu
• İnce kıyılmış yarım demet maydanoz
• Yarım bardak kırmızı şarap
• 1 portakal kabuğu
• Biraz un
• Sıvıyağ
• Tuz
• Karabiber
HAZIRLANIŞI
Büyük bir teflon tavaya orta kalınlıkta doğradığınız pırasaları az yağda çevirin, kabakları küp küp doğrayıp ilave edin, Tuzunu ve karabiberini ekleyin.
Şarabı ekleyip, ateşin altını iyice açın, şarabın alkolünün uçması için bir kaç dakika bekletin. Altını kapatın. Bir güveç kabına etleri güzelce una bulayıp güveç kabına dizin üzerine kabaklı karışımı dökün, geriye kalan tüm malzemeyi kabukları ayıklanmış kestane, portakal kabuğu, sarımsak, rezene, zencefil tozu, sıvıyağı koyun. Et suyu ve suyu ilave edin. Tuz oranını istediğniz gibi ayarlayıp, güvecin kapağını kapatıp 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 1.30 saat pişirip sıcak olarak servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder