MALZEMELER(4 PORSİYON)
• 1 su bardağı un
• 1 çay bardağı zu
• 1 tatlı kaşığı zeytinyağ
• 1 çaş kaşığı tuz
İÇİ İÇİN
• 150 gr. beyaz peynir
• Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
• 2 haşlanmış patates
HAZIRLANIŞI
Hamur malzemesini iyice yoğurun dörde bölüp üzerini kapatın ve 15 dakika dinlendirin. İç malzemesi için beyaz peyniri ve patatesi iyice ezip maydanozla karıştırıp bir kenarıya alın.
Hamuru mutfak tezgahına alıp her bir parçayı incecik açın. Tam ortasına harcı yayıp dört tarafından zarf gibi kapatın. Kare bir börek elde edeceksiniz. Gözlemeyi tercihen saçta fakat, yoksa yanmaz tavada alt üst iyice pişirip üzerine tereyağı sürün, rulo yapıp servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder